Home Historiek Leden Muziek

 

Het repertoire van Capriccio gaat van barok over romantiek, tot de hedendaagse koor- en popmuziek.

De uitvoering van het Stabat Mater (Pergolesi) en een dubbelconcert met de Koninklijke Harmonie Oosthoven zijn enkele van de belangrijkste succesvolle optredens.

Echt onvergetelijke hoogtepunten zijn ongetwijfeld de concertreizen naar Polen en Italië.

Ter gelegenheid van het eigen 20-jarig jubileum, organiseerde Capriccio in samenwerking met MaLuKoMa een feestconcert 'Wings of Music', waar wereldliederen in originele talen werden gezongen.

In 2008 is ons repertoire uitgebreid met Missa Gratia van Herman de Houwer. Missa Gratia, toegewijd aan dochter van Herman en lid van Capriccio Els de Houwer †, ging in première tijdens het concert 'Lente voor Els'.

In april 2009 won Capriccio op het Korenfestival Vlaanderen in Kontich de prijs voor de beste uitvoering van het eenstemmig lied in de vorm van een nieuw te schrijven koorwerk. Componist Maarten Van Ingelghem componeerde dit werk waarbij hij Capriccio betrok bij het creatieproces. Gerrit Komrij verleende hierbij zijn toestemming om zijn gedicht 'Metamorfose' te gebruiken. De uitvoering heeft plaatsgevonden op 2 oktober 2011 in de schouwburg van CC De Warande te Turnhout tijdens het jubileumconcert 'Metamorfosen' van het 25-jarige Capriccio.

In december 2012, 2014 en 2016 nam Capriccio deel aan de grote kerstconcerten o.l.v. Herman de Houwer in de St.-Pieterskerk te Turnhout.

In 2014 organiseerde Capriccio een klassiek concert 'Capriccio fijnbesnaard' met o.a. het strijkorkest De Turnhoutse Snaar o.l.v. Eva Vermeeren en solisten Nele Geerinckx (sopraan) en Jan Wouters (contratenor) onder algemene leiding van Anita Verreet. In het tweede deel van het concert werd het Stabat Mater (Pergolesi) uitgevoerd.

Op 11 november 2014 nam Capriccio deel aan 'The Great War Remembrance Concert'.

Op 19 november 2016 vierde Capriccio haar 30-jarig jubileum met een concert 'Vrouwentongen - wat nu gezongen?', in samenwerking met het strijkkwartet Donnacorda o.l.v. Eva Vermeeren en soliste Nele Geerinckx (sopraan) onder algemene leiding van Anita Verreet.

 

Metamorfosen, 2011

Wings of Music, 2006

The Lord bless you and keep you, John Rutter
Kyrie uit de Missa Gratia, Herman de Houwer

Il Cantico Di Frate Sole, Franciscus van Assisi
(soliste Nele Geerinckx)

Uit 'Wings of Music':

Pilipili
The Ash Grove
Las Amarillas
Ricordi di Sicilia
Hotaru Koi
Haidschi Bumbaidschi